Jag har alltid engagerat mig i olika saker som berört mig mycket och där jag möjligtvis kan hjälpa till. Samtidigt försöker jag begränsa och lägga krutet på de insatser som gör störst skillnad. Tro mig, jag vill mer än gärna hjälpa alla men har inte den möjligheten. Och tack för att ni är så många som hör av er om olika projekt. Sluta inte med det! Ibland är jag med och bidrar på olika sätt ändå fast fokus är kampen mot cancer. För tillfället arbetar jag med mitt största projekt hittills till förmån för Cancerfonden – Rosa Kokboken som är så mycket mer än en kokbok. Den släpps 2014 och alla pengar går oavkortat till kampen mot cancer. Det ska bli en rejäl slant till cancerforskningen! Och alla inblandade arbetar pro bono.

Rosa kokboken

Rosa kokboken II är uppföljaren till den succéartade boken som släpptes 2014. Rosa kokboken I vann juryns specialpris i World Gourmand Awards – kokböckernas motsvarighet till Oscarsgalan. Den tapetserade dessutom Sverige genom såväl löpsedlar som stortavlor och annonser i sex veckor vilket medförde till att boken samlade in knappt 1 miljon kronor till förmån för Cancerfonden. Nu kommer alltså uppföljaren. Det är samma upplägg som i Rosa kokboken I. Men med 20 nya välkända kvinnor.

Medverkande Rosa kokboken II: Izabella Scorupco, Filippa Reinfeldt, Maria Montazami, Lill-Babs, Carolina Klüft, Lotta Engberg, Emma Green, Charlotte Kalla, Kayo, Therese Alshammar, Gudrun Schyman, Cecilia Forss, Pamela Andersson, Babsan, Victoria Silvstedt, Sonja Aldén, Elisabet Höglund, Tilde de Paula Eby, Pernilla Wahlgren och Katarina Hultling.

Läs mer

Rosa kokboken

Direkt efter min förra insamlingskampanj "Måla Rosa" föddes idéen till en ny och många tankar om hur och vad jag skulle göra. Det mynnade ut i Rosa Kokboken, där jag har samlat 20 kvinnor som delar med sig av sina livshistorier, sina möten med cancer, sina paradrecept och sina tankar kring träning. Boken samlade in knappt 1 miljon kronor och alla pengar går oavkortat till Cancerfonden. Hösten 2015 kommer Rosa Kokboken II.

Medverkande: Anette Norberg, Anna Book, Anna Brolin, Anna Maria Corazza Bildt, Christina Schollin, Cissi Wallin, Jennifer Brown, Jenny Strömstedt, Kim Anderzon, Lulu Carter, Magdalena Forsberg, Marie Göranzon, Nanne Grönvall, Pernilla Wiberg, Regina Lund, Renée Nyberg, Sanna Bråding, Sara Varga, Tina Thörner och Valerie Aflalo.

Läs mer

Rosa Bandet

Att förlora någon som man älskar gör ont. Väldigt ont. Som närmast anhörig levde jag med cancern varje dag under ett års tid innan sjukdomen helt tog över och sedermera tog död på det liv som fanns. Det gör ont. Att bidra till människor som är såväl drabbade som anhöriga har blivit otroligt angeläget och viktigt för mig. Kampen mot cancer vill jag vara med och driva. 1 av 3 får cancer i Sverige idag och alla har det i sin närhet på något sätt.

Våren 2012 pratade jag och min konstnärskollega Peter Sköld ihop oss med ambitionen att göra något. Påverka. Peters fru har haft cancer så även för honom var detta viktigt. Vårt möte mynnade många timmar senare ut i projektet "Måla Rosa" som kom att bli Cancerfondens stora insamlingskampanj 2012. PR-mässigt den största någonsin. Vi skulle "måla" Sverige rosa. Sprida kunskap och samla in pengar. Peter och jag blev utsedda till ambassadörer för Rosa Bandet och tillslut lyckades vi få in knappt en miljon kronor på 31 dagar med 44 stopp och vi kommunicerade med över en halv miljon människor innan den rosa bussen rullade in på den tv-sända galan i TV3.

Läs mer

Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter upp en undangömd humanitär Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter upp en undangömd humanitär katastrof varje år. Tre kända programledare bor i en glasbur för att sända radio och TV dygnet runt i 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och kända personer som engagerar sig i kampen.

2012 var jag med genom att bidra med min konst till Musikhjälpens insamlingsprojekt som då gick till kampen för att barn i slummen ska få tillgång till rent vatten. Varje dag dör 2000 barn på grund av smutsigt vatten, brist på toaletter och dålig kunskap om hygien. Det är mer än ett barn i minuten.

Första gången Musikhjälpen sändes samlades det in drygt 3 miljoner kr. 2012 blev siffran 23,3 miljoner kr och vi var många som bidrog på olika sätt - bl.a David Hellenius, Jonas Gardell, Loreen, Sarah Dawn Finer, Plura, Danny, Carolina Gynning, Yohio, Filip & Fredrik, Darin m.fl.

Läs mer

Miljonären

När jag sommaren 2011 fick frågan om att vara med i programmet "Den hemlige miljonären" på Kanal 5 tvekade jag inte en sekund. Dock med kravet att jag ville hjälpa människor som på ett eller annat sätt var drabbade av cancer. Min hjärtefråga.

Jag träffade eldsjälen Ann-Mari och "hennes" drabbade kvinnor som besöker återhämtningsveckorna i Jönköping. Jag träffade också fyrbarnspappan Lars som mist sin fru Linda i cancer bara 34 år gammal. Att få möjlighet att hjälpa dem på olika sätt kändes väldigt tacksamt.

I varje program lämnar en "hemlig" miljonär sitt priviligerade liv med en begränsad budget. Där kommer de att arbeta under täckmanteln volontär för olika frivilligorganisationer. På den sista dagen avslöjar miljonären sin verkliga identitet och skänker pengar från sin privata förmögenhet. Knappt 350 000 människor såg mitt program vilket var flest tittare under hela säsongen.

Se programmet

Childhood

Till Childhood har jag skänkt pengar i olika omgångar från mina utställningar. En organisation som är grundad av Drottning Silvia där ledordet är "Barn ska få vara barn", vilket jag gärna står bakom. Barn som känner sig trygga och älskade växer upp till starka ansvarsfulla människor. Childhood Foundation vill att alla barn ska få den möjligheten. Därför jobbar de för de barn som ofta glöms bort; gatubarn, barn i samhällets vård, barn utsatta för övergrepp och familjer i riskzonen. De ägnar särskilt intresse åt flickor i svåra situationer. Vill du hjälpa kan du på ett enkelt sätt bidra genom att t.ex bära Childhoods armband för 100 kr. Det pryder min handled.

Köp armband

World Aids Day

En vän frågade mig om jag kunde tänka mig att arbeta med World Aids Day Galan 2012. Jag har en del människor med hiv i min närhet och kände att jag ville försöka påverka och bidra. 1 december varje år uppmärksammas aids runtom i hela världen på olika sätt och i Sverige bland annat genom galan.

Antalet smittade av såväl hiv som aids ökar fortfarande i Sverige. Informativa kampanjer skiner med sin frånvaro och unga människor ser inte sjukdomen som ett livsfarligt hot. Bristen på kunskap är stor i dagens samhälle. Jag var projektledare för World Aids Day Galan 2012 och samlade in pengar till stiftelsen med samma namn. Totalt la jag ner över 250 timmar mer eller mindre pro bono för kampen mot hiv och aids. En oerhört viktig kamp!

Facebook

Instagram

 Veckans uppmärksammade avsnitt av #Cancerpodden #59 Ellinor Persson – ”Jag ska absolut inte ha cellgifter” Hon har varit programledare i SVT, TV3, Kanal 5 för bland annat program så som ”Kosmopol” och ”Vi i femman”. Ellinor Persson har också vunnit tv-programmet ”På Spåret” två gånger. Hon är också tidigare Fröken Sverige-deltagare. Idag bor hon på Lidingö med sambon Johan och barnen Jordan och Johanna och sedan 14 år arbetar hon som moderator och kommunikatör. Som moderator är Ellinor en av landets mest uppskattade. 2014 fick hon cancer i båda brösten. Och när vi ses talar vi om det. Tankarna och kampen. Hur svårt det var att upptäcka cancer. Den där dagen efter powerwalken när hon smörjde in sig och hur hon kände en stor stenhård knöl på tre centimeter. Vi talar om all väntan. Och hur Ellinor valde att gå till ett bröstcentrum där man gör allt på en och samma gång. Vi talar om att ha med någon eller inte vid besöken. Vi talar om all information som man kan missa. Och om alla firanden längs vägen. Men också hur det ar under sjukdomsförloppet. Att stå på scen och låtsas. Vi talar om chocken som kom när beskedet om cellgifter kom. Vi talar också om hur man talar med sina barn. Vi talar om flickan med det långa håret. Och om förändringen på levern som ställde till det så. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med #ACast, #Nöjesbladet och #Prostatacancerförbundet. #ellinorpersson #cancer #bröstcancer #podd #podcast  Tack #Göteborg och #Annedalskyrkan för en fantastisk trevlig signering ikväll av #Blåkokboken , inte minst all skönsång. Tack bästa @gabrielforss i täten (så stolt över dig). Och tack finaste @Bellasundwall ❤ #partners #happyvoices #prostatacancerförbundet #prostatacancer @mustaschkampen
 Somnar tröttare än tröttast. Gäsp gonatt. Efter Göteborg kommer Malmö. #comforthotelmalmo  Plingade en massa i min telefon igår när årets bachelor @niclaslij bjöd finaste @mariaforsblom på frukost i direktsändning i MIN älskade gamla etagevåning på #Mosebacke ! Grattis Niclas till ett galet coolt och härligt boende! Hoppas du gillar bladguldet (23k) i köket!? Ångbastun? Författarlyan på tredje plan med världens utsikt över Stockholm? Och ja kvinnan på väggen som jag plåtade en sen natt i New York (om hon finns kvar)!?  ENJOY!
Line by Benson
0

Your Cart